topmenu Pesthuyspodium Agenda Techniek Fotoboek Contact
Reserveren
maart 2018
previous month   nextmonth
M
D
W
D
V
Z
Z
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
26
27
28
29
Pesthuyspodium
Vijfkoppen 1
6211 JS Maastricht

info@pesthuyspodium.nl
Website door Bruut ontwerp

Ambiorix

De vertelling wordt prachtig begeleid op accordeon door Bart Wil
nummer 4 in de lijst van de Grootste onzer landgenoten ooit, vluchtte in 49 V.C. voor de Romeinen. Caesar moordde bijna heel zijn stam uit, maar niemand wist waar de leider kon zijn - behalve zijn druïde. Enfin, misschien toch.
In dit verhaal met hele en halve waarheden en met vooral veel vaart en humor, vertelt Roland Bergeys hoe deze samen met een verguisde Romein op zoek gaat naar het stamhoofd van de Eburonen. 

 

Commentaren: 

-Herman Meeus (dramaturg, ex Fakkelteater Antwerpen): Echt geestig solotheater met een trefzekere vaart en hilarische accenten. De Latijnse woordenschat doet het ook authentiek klinken. Het is verdorie een pageturner. Het is denderend geschreven, en met de muziek erbij is het àf!

-Frank Hoelen (acteur, musicalster, regisseur, producer): Fantastisch!  Heerlijke vertelkunst, charmant ontwapenend, zalig verhaal!

-Dirk Musschoot (auteur): Ambiorix! Hoe grappig, en wat een vaart! Ik heb veel bewondering voor alle dingen die je doet en hoe je ze doet!

-Kitty Polderman (ex redacteur bij uitgeverij de Vries-Brouwers): Grappig en spannend, het einde is ontroerend. Het etaleert ook heel mooi geschreven zinnen. Het perspectief vanuit de druïde is goed gevonden, net als de verwijzingen naar toen Ambiorix nog klein was.

-Frank De Vos (voormalig dorpsdichter van Doel): Het zit goed, sappig en smakelijk in elkaar!

-Peter Holvoet-Hanssen (vroeger stadsdichter van Antwerpen): Een snedig verhaal. En wat een verbeeldingskracht en historische kennis! Amusant tot grappig, vol zwier, chapeau!

-Bob Van Laerhoven (auteur): In één woord:pittig!

-Patricia De Landtsheer (auteur): Ik heb ervan genoten. Weer top!

-Guy Didelez (auteur): Je doet dat prachtig!

-Bart Van Nuffelen (theaterregisseur, oprichter van MartHatentatief: Ik heb genoten van het sprankelend taalgevoel, de fijne humor en het spel van de taalregisters - ik zal vast niet de eerste zijn die paralellen trekt met het vitale werk van Dario Fo. Je brengt het ook met erg veel metier én plezier - allebei noodzakelijke ingrediënten voor een geslaagde performance.

 

Een repetitiefilmpje:https://www.youtube.com/watch?v=w6xf8hEwnyQ&feature=youtu.beDatum:vr 20 apr 2018
Aanvang:20:00 uur
Entree:€ 10