topmenu Pesthuyspodium Agenda Techniek Fotoboek Contact
Reserveren
augustus 2017
previous month   nextmonth
M
D
W
D
V
Z
Z
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Pesthuyspodium
Vijfkoppen 1
6211 JS Maastricht

info@pesthuyspodium.nl
Website door Bruut ontwerp

BBThree hun nieuwe album “Love Balloon”

BBThree’s nieuwe album ademt de rust van een hechte band.
Op vrijdagavond 6 oktober presenteert BBThree hun nieuwe album “Love Balloon” in het sfeervolle Pesthuys theater in de binnenstad van Maastricht. De bekende bezetting van de band wordt op deze avond uitgebreid met saxofonist Rob Sijben.
De reacties op BBThree’s debuutalbum 'Appetizer' een aantal jaren geleden waren overweldigend, en met songs als 'Rose Bohemian', 'Jungle Brain' en de instrumental 'Diner Dansant' heeft het trio menig publiek een mooie en swingende avond bezorgd.

 BBThree’s nieuwe album ademt de rust van een hechte band. Een band waarvan de leden puur in dienst van de songs spelen, verwacht geen onnodige muzikale krachtpatserij op 'Love Balloon'.

Frontman Johan de Haan bewijst zich andermaal als fijnbesnaard songwriter en zanger, zijn spel op de diverse keyboards nóg meer teruggebracht tot de essentie. Jo Didderen en Steffen Thormählen zijn als ritmesectie door de jaren alleen maar hechter geworden, hun krachtige maar subtiele grooves zitten de 11 tracks van 'Love Balloon' als gegoten.

Rode Draad door het album is zonder twijfel de Liefde, maar de inmiddels traditionele 'happy instrumental' van bassist Didderen ontbreekt ook deze keer niet ('FCA'), net als de eigenzinnige bewerkingen van klassiekers ('Sitting On The Dock Of The Bay', 'Always On My Mind').

En ja, jazz is er nog steeds. Maar zeker ook soul, pop en funky grooves. Maar bovenal draait het op 'Love Balloon' om Liedjes. Soms humoristisch, soms gewoon schaamteloos mooi, altijd onmiskenbaar BBThree. 


Datum:vr 6 okt 2017
Aanvang:20:00 uur
Entree:€ 10