topmenu Pesthuyspodium Agenda Techniek Fotoboek Contact
Reserveren
februari 2018
previous month   nextmonth
M
D
W
D
V
Z
Z
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
19
20
21
23
24
26
27
28
Pesthuyspodium
Vijfkoppen 1
6211 JS Maastricht

info@pesthuyspodium.nl
Website door Bruut ontwerp

In revisie speelt: SCHITTEREND

All we demanded was our right to twinkle
Twee spelers ontmoeten elkaar op de spelvloer om hun fascinatie voor Marilyn Monroe en Dolly Parton te onderzoeken.
Vanuit biografieen, beeldmateriaal en muziek identificeren zij zich met de filmster en de zangeres. Ze kruipen in de huid van deze succesvolle vrouwen. Als Marilyn en Dolly gaanzij met elkaar in gesprek en soms in gevecht.

Hoe komt een emotioneel verwaarloosd kind als Marilyn terecht in de modellen- en filmwerejd? Hoe is het mogelijk dat na 90 jaar haar beeltenis nog steeds iconische waarde heeft? Dat haar foto's kunnen wedijveren met de afbeelding van Mona Lisa?

En dan een kleine opdonder van 1.52 afkomstig uit ee dorpje in de Smokey Mounains, opgegroeid in een arm gezin met twaalf kinderen, inmiddels een zanglegende is. Dat elk mens toch zeker een paar regelsJolene kan mee neurien. Dat rondborstige blonde Dolly een miljoenen imperium opbouwde. Hoe is het mogelijk?

De cliches over deze sterren zijn gauw verteld, maar de verwondering over de waarheid daarachter, dat wille de spelers en de regisseur theatraal maken. In dialogen en scenes krijgt het publiek feiten en fantasie aangeboden. Soms blijft het spel dichtbij de realiteit, maar soms wagen de spelers zich aan een hilarische uitvergroting.


Datum:zo 18 feb 2018
Aanvang:15:00 uur
Entree:€ 10
  
Script en regie:
Kiek Wishaupt

Spel en zang:

Heleen Hennink:
Marilyn Monroe

Els Boonen:
Dolly Parton