topmenu Pesthuyspodium Agenda Techniek Fotoboek Contact
Reserveren
september 2018
previous month   nextmonth
M
D
W
D
V
Z
Z
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
30
Pesthuyspodium
Vijfkoppen 1
6211 JS Maastricht

info@pesthuyspodium.nl
Website door Bruut ontwerp

LA ROSA DE MAASTRICHT

Geestige Jiddische liedjes, uitbundige instrumentale klezmermelo
Opnieuw staat La Rosa de Maastricht op de plankenvloer van het Pesthuyspodium om met veel plezier en bezieling joodse volksmuziek voor u ten gehore te brengen
Geestige Jiddische liedjes, uitbundige instrumentale klezmermelodieën, en melancholieke én vrolijke sefardische balladen (romanzas) uit het Moorse rijk.

 

Stap met ons mee door tijd en ruimte, vanuit een arme shtetl (joods stadje) begin 20e eeuw in Oost-Europa, naar een zonovergoten patio in het Spanje van de 13e eeuw. De inhoud van de liedjes wordt met liefde toegelicht, zodat u de verhalen min of meer kunt volgen.
De  fijne, historische locatie, en de afwisseling en het plezier in de muziek staan garant voor een verrassende, sprankelende avond! 

 

La Rosa de Maastricht bestaat uit:
Paula Paashuis, violiste. Studeerde viool aan conservatorium van Maastricht. Violiste van het Residentieorkest, naderhand vele jaren eerste altvioliste in het Limburgs Symfonie Orkest. Muzikaal actief in meerdere kleine ensembles. Onze flamboyante Grande Dame.
Mariette Koolhoven, zangeres. Afkomstig uit een muzikaal nest, van jongsaf aan bekend met joodse volksmuziek. Privéles piano en zang. Heeft een passie voor taal en muziek. Dankzij haar professionele kennis van de Spaanse taal kan zij de sefardische balladen toelichten voor het publiek. Kartrekker – en duwer van La Rosa. Philip Kees, gitarist. Privéles gitaar. Als professioneel muzikant al meer dan twintig jaar actief in diverse muziekgroepen, waaronder trio La Roche en Da Musica. Optredens in binnen- en buitenland. Een opgewekte creatieve duizendpoot.

 

Zie ook: www.larosademaastricht.com


Datum:za 29 sep 2018
Aanvang:20:00 uur
Entree:€ 10