topmenu Pesthuyspodium Agenda Techniek Fotoboek Contact
Reserveren
februari 2018
previous month   nextmonth
M
D
W
D
V
Z
Z
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
19
20
21
23
24
26
27
28
Pesthuyspodium
Vijfkoppen 1
6211 JS Maastricht

info@pesthuyspodium.nl
Website door Bruut ontwerp

La La Lente

Achter de exotische naam van Kwaheri gaat een vrouwenkoor schuil
Het vrouwenkoor Kwaheri luidt alvast de winter uit en haalt het voorjaar binnen met dit concert, dat de naam La la Lente heeft meegekregen. Geïnspireerd door enkele nummers uit de filmmusical La La Land heeft het koor een programma samengesteld dat winters begint maar geleidelijk aan overstapt naar de pracht van het voorjaar.
Van California Dreamin’ via Le Printemps naar Another Day of Sun hoopt Kwaheri het publiek mee te kunnen voeren naar de eerste mooie lentedagen.
Ze komen eraan, de lentekriebels. Ze zullen zich openbaren zodra de wit-roze bosanemonen, het gele speenkruid of de korenblauwe hyacinten hun kopjes opsteken en de rode en gele tulpen uit Amsterdam tot in Maastricht te vinden zijn.

Achter de exotische naam van Kwaheri gaat een vrouwenkoor schuil, dat bestaat uit 20 zangeressen en dirigent Edward Berden. Vaste begeleidster op piano is Denny Gorissen. In de loop van het ruim vijftienjarig bestaan van het koor is er een gevarieerd  repertoire opgebouwd met internationale nummers, van Armeense volksliedjes tot jiddische songs en van klassiek tot modern.
Onder andere nummers van John Dowland, Paul Simon, Leonard Cohen en Nobelprijswinnaar Bob Dylan behoren tot het repertoire. De leden zingen vooral voor hun plezier, drie- of vierstemmig, en enkele keren per jaar is er een optreden.

Het is echter allemaal begonnen met de liefde voor Afrika en aan de basis stonden dan ook enkele Afrikaanse nummers. Dit is tevens de verklaring voor de naam. Kwaheri betekent in het swahili: ik hoop je weer terug te zien, waar en wanneer dan ook.
Dat maakt dat de concerten van dit koor steevast hoopvol eindigen. Er is immers altijd kans op een weerzien. 


Datum:zo 25 feb 2018
Aanvang:15:00 uur
Entree:€ 5
  
Dirigent:
Edward Berden

Piano:
Denny Gorissen

Het vrouwenkoor
Kwaheri bestaat uit
20 zangeressen