topmenu Pesthuyspodium Agenda Techniek Fotoboek Contact
Reserveren
december 2018
previous month   nextmonth
M
D
W
D
V
Z
Z
1
2
3
4
5
6
7
8
9
17
18
19
25
27
28
29
30
31
Pesthuyspodium
Vijfkoppen 1
6211 JS Maastricht

info@pesthuyspodium.nl
Website door Bruut ontwerp

Nieuwe cursus Bart-Jan de Graaf

‘Er is een lyriek die wij afschaffen’
In deze zesdelige reeks wordt het ontstaan en de ontwikkeling van de Vijftigers en de Experimentele Groep in Holland thematisch behandeld.

PESTHUYSPODIUM, zes maandagen van 14.00 tot 16.00 uur
20 en 27 augustus; 3, 10 en 17 september; 1 oktober
Na het eerste inleidende deel waarin de voor- en naoorlogse situatie in de Nederlandse poëzie en beeldende kunst wordt geschetst, wordt telkens per onderwerp een belangrijk aspect van de experimentele kunst en poëzie toegelicht. In het laatste deel komt de invloed van ‘de experimentelen’ aan bod.

Lucebert, Remco Campert, Gerrit Kouwenaar, Karel Appel en Constant Nieuwenhuys – het zijn slechts enkele van de namen der dichters en kunstenaars die bekend zullen worden als‘de experimentelen’; sommigen als dichter, anderen als beeldend kunstenaar, een enkeling in beide hoedanigheden.

1. Voorspel: traditie en vernieuwing
2. Poëzie en kunst na Auschwitz
3. Vrijheid en bevrijding
4. Dekolonisatie en revolutie
5. Jazz en andere roesmiddelen
6. Naspel: de invloed van de experimentelen

Praktische informatieVoor deelname aan de cursus betaalt u € 80,-
Studenten en minima betalen € 35,- Mocht u het cursusgeld niet kunnen opbrengen, dan kan er altijd in onderling overleg een lager bedrag worden afgesproken. Voor deelname aan lossecursusdelen betaalt u € 15,- (alleen wanneer u vier of minder delen kunt bijwonen).De cursus Er is een lyriek die wij afschaffen wordt samengesteld en gegeven door cultuur- en ideeënhistoricus Bart Jan de Graaf.
De cursus bestaat uit zes lezingen van ongeveer twee uur, inclusief een koffiepauze. Bij elk deel zal een beknopte samenvatting worden uitgereikt van de in de lezing besproken materie.
U kunt zich voor deze cursus inschrijven door het inschrijfformulier op te sturen naar BJ de Graaf, Agricolastraat 128, 6131 JX in Sittard. Makkelijker nog is inschrijven middels het inschrijfformulier op de website: www.bartjandegraaf.nl
page2image29400

Datum:ma 3 sep 2018
Aanvang:14:00 uur
Entree:€ 15
  

Bart-Jan de Graaf