Video’s

Nu het onmogelijk is om in ons kleine theater publiek te ontvangen, publiceren we op deze plek regelmatig video's van optredens, interviews en lezingen vanuit het Pesthuyspodium. Zonder recettes, zonder vergoedingen en zonder baromzet maar met alle vaste kosten. Hebt u genoten van een video? We zijn dankbaar voor elke financiële steun op rekeningnummer NL75 RABO 0170 4332 34 t.n.v. Stichting Pesthuyspodium

Ons huisgezelschap Toneelgroep Papaver speelde afgelopen nazomer de meeslepende voorstelling HORTUS HORA met beperkt publiek in de tuin van De Heerenhof / Buurttuinderij Hof van Heer. Een kijkspel met ontmoetingen tussen personages die worstelen met de tijd.

Jos en Sumayya van PYURE brengen vanwege de corona-crisis een online optreden vanuit het Pesthuyspodium in Maastricht: Never Give Up! Een programma waar Ugandese en Limburgse wortels  samensmelten in meertalige uitvoeringen van liedjes van o.a. Leonard Cohen en Sting.

Professor Pieter Willems. Veel mensen kennen de straat in Maastricht die naar hem is genoemd. Maar wie was Willems eigenlijk? Hoogleraar Flor Aarts informeert over leven en werk van deze 'Maastrichtse Belg' en diens uitgebreide dialectonderzoek dat van grote betekenis is voor de “Mestreechter taol”.

'Meer, dao ligk ‘ne govie in ‘t water' (Moeder, er ligt een politieagent in het water). In Maastricht is het een bekend carnavalsliedje. Maar wat was de aanleiding om dit liedje te maken? Waardoor werd de liedjesschrijver geïnspireerd? Bekijk een interview met een nazaat van 'govie Kesselaer'.

Optreden van de band Masterplan in het Pesthuys op 2 augustus 2020. 

Vaste bespelers van het Pesthuyspodium vertellen hoe zij de coronatijd doorkomen en wat hun plannen zijn

Zanger Paul van Loo uit Landgraaf brengt liedjes van diverse singer/songwriters en eigen repertoire. Registratie van een uitvoering op 22 augustus 2020

De komende tijd zullen op deze plek meer video's te vinden zijn van optredens en interviews vanuit het Pesthuyspodium