Laden Evenementen

De fretten van de straten & Ut koffer

vr 7 juni 2019 | 20.15u | €10

Xtravagant is een theatergroep gevestigd in Brunssum. Sinds 2014 werken we eraan om kunst, cultuur en uitvoerende podiumkunsten toegankelijk te maken voor jong en oud! De acteergroep is de instapgroep van Xtravagant. Als beginner vind je hier een geweldige groep waar je kunt groeien en de kick van op de planken staan ervaren.

 

‘Ut Koffer’

Tijdens deze avond presenteren de cursisten van Xtravagant niet één… MAAR TWEE voorstellingen! Deze avond beginnen we met de fragmentarische komedie ‘Ut Koffer’

‘Ut Koffer’ is de verzamelnaam van Max’ collectie ongein, grappen en sketches. Wie kan er beter vertellen waar ‘Ut Koffer’ over gaat dan Max zelf?

 

“Welkom dames en heren in een wereld vol (te) gekke personen. Welkom in een wereld waar we ‘Ut koffer’ open trekken om onszelf te verrassen. ‘Ut koffer’ is een verzameling sketches die ik in de afgelopen 5 jaar verzonnen en geschreven heb. Dit nu bewerkt om een verhaal te vertellen. Centraal staat? ‘Ut koffer!’ Wat zit erin?

 

Hoop… Dromen… Frustraties… Angsten…

 

Alles wat we maar al te graag verborgen houden. Welkom in een wereld waar we ut koffer open trekken om onszelf bloot te geven.

 

Wordt het grappig? Zeker!

 

Wordt het serieus? Wellicht!”

 

-Max

 

‘De Fretten van de Straten, zijn de Muizen van de Huizen’

Vriend, schrijver, all-round grappige man… Hoe beschrijf je Løuie? Nou ja, dit stuk beschrijft hem het beste! 

 

‘De Fretten…’ gaat over een broer en zus. Echte ‘millennials’ volgens het boekje: lui, afwachtend en ongericht. Totdat een telefoontje alles voorgoed verandert… Wie belt er? “ZEG IK JE NIET!”

 

De voorstelling is absurd. Hilarisch! En een schitterend uitgangspunt voor onze acteurs! Ze kunnen plankgas geven en zelfs regisseur Max zal ondersteunen met genoeg ongein!

‘De Fretten…’ is door Løuie al eens uitgevoerd, maar wij hebben zijn script ontvangen en nu gaan we onze eigen variant ervan maken.

 

Deze twee stukken worden door twee toppers gespeeld! Wees erbij want dit is een geslaagde avond voor jong en oud!

 

Dit alles onder onze vertrouwde slogan: NIETS MOET | ALLES MAG!

 

 

Ontwerp 7
Geen tickets beschikbaar voor deze voorstelling.