Laden Evenementen

DOODGEWOON

Een bijzonder verhaal van een clown

za 16 maart 2019 | 20.00u | €10
Doodgewoon .

Het bijzondere wordt gewoon, het gewone bijzonder.

Dit geldt voor alles, ook voor afscheidsrituelen waar iedereen mee te maken krijgt.

In de tijd van de Romeinen waren uitvaarten vaak streng geregelde , luidruchtige aangelegenheden met klaagvrouwen, zo veel mogelijk vrijgelaten slaven, die zo luid mogelijk moesten weeklagen, met daarbij muziek en clowns.

Als herinnering aan de dierbare overledene lieten clowns allerlei aspecten zien van zijn/haar leven;  de clown die hierbij de leiding had was de Archimimus.

Begrafenissen zijn bij ons in de loop van de tijd stugge, massieve plechtigheden geworden,  onpersoonlijk en in hoge mate bepaald door kerkelijke richtlijnen.

Moderne uitvaarten zijn veel persoonlijker aan het worden met veel aandacht voor de overledene op de eerste plaats.

Hierbij kan de rouwclown , als Archimimus van onze tijd , een passende bijdrage leveren.

Op welke manier ? Hoe dan ? Wat moeten we ons hierbij voorstellen  ? Kan dat zo maar ?

 

Rouwclown Lotte heeft antwoorden op deze vragen en die antwoorden geeft ze in de vorm van een intieme, toegankelijke theaterpresentatie in het Pesthuyspodium met prachtige muziek en schitterende beelden.

Deze kennismaking met het verschijnsel rouwclown is zeker interessant voor moderne mensen, die open staan voor nieuwe ontwikkelingen en maakt een bezoek aan het Pesthuys op 15 of 16 maart zeker de moeite waard.

Credits

Uitvoering: Gerrie Sibels als clown Lotte Regie advies: Frans Meewis Tekst: Gerrie Sibels en Frans Meewis Verhaal Dynamos: Anita Mulleneers Techniek: Ludo Peek en Wouter Staal Decor: Pesthuyspodium Illustratie: Daniella Marks  
43310165_662849627443209_6340813914489487360_o
Geen tickets beschikbaar voor deze voorstelling.